Suntem aproape acolo! Vara lui 2025 este chiar după colț!

Când ?

Vara Împreună 1

23 Iunie – 18 Iulie

Vara Împreună 2

4 August – 29 August

Înscrierile sunt Online

Înscrierile la Vara Împreună

12 Mai

pentru copiii de la Școala Don Bosco, Clubul lui Don Bosco și grupul ADS

19 Mai

pentru toți copiii în limita locurilor disponibile

Costuri

Costul este de 900 de lei (include tricou+brățară de acces) pentru un pachet de Vara Împreună la care se poate adăuga, opțional cateringul pentru  aproximativ 20 lei pe zi.

Frații beneficiază de o reducere de 10%.

Nu uitați

  1. Înscrierea va fi ONLINE – Site-ul și ora înscrierii vor fi publicate ulterior.
  2. Vârsta minimă pentru înscriere: copilul trebuie să fi împlinit 7 ani la data de 31.12.2024 ( copilul trebuie să finalizeze clasa 1 în anul curent).

Un strop pentru părinți în 2025

Mai aproape de copiii voștri, zi de zi

La Don Bosco, „Vara împreună” înseamnă educaţie, prietenie, joacă, dar și grijă pentru fiecare copil. Știm cât de important este pentru părinți să vadă ce fac copiii lor într-o zi de vară plină de activități, și mai ales să știe că sunt bine, fericiți și în siguranță.

De aceea, anul acesta venim cu o noutate: pentru cei care doresc, vom crea un grup opțional pe WhatsApp, unde vom trimite zilnic în timp real un set de fotografii generale din activitățile desfășurate în curte. Fără să întrerupem activităţile educative, joaca sau dinamica grupurilor, vom surprinde mici momente autentice – un zâmbet, un joc, o activitate creativă – pentru ca voi, părinții, să fiți parte din povestea si educaţia lor din această vară, chiar și de la distanță.

Este un gest simplu, dar care aduce liniște și bucurie. Pentru că „Vara împreună” nu este doar despre distracție – este despre conectare, încredere și comunitate într un ambient educativ.

Cum sunt organizate activitățile în această vară?

Fiecare copil se va înscrie la 4 activități diferite în cadrul unui pachet.

Primele 2 săptămâni va beneficia de 2 activități, iar în săptămânile 3 și 4 de alte 2 activități.

Rugăm o atenție suplimentară la alegerea activităților!

Odată înscriși la o activitate copiii nu vor mai fi mutați la alte activități indiferent de natura dificultăților!

Cum arată o zi de Vara Împreună

Sau

Ce urmează după asta?

ora 08.00        primirea copiilor de la ora 8

ora 08.05        animatorii în teatru

ora 08.30        animație liberă pe sectoare + start mingi

ora 09.00       animație cu bansuri + jocuri 

ora 09.30        animație cu toții

ora 09.40        Jocul zilei 

ora 10.30       pauză 

ora 11.00        animație cu toții+ scenetă + formare pe subgrupe

ora 11.55        ne pregătim de prânz

ora 12.00        prânz

ora 13.00       pauză

ora 13.30        start mingi

ora 14.00        reluăm animația cu bansuri

ora 14.10        activitate I

ora 14.50        pauză 

ora 15.05        activitate II

ora 15.45        pauză 

ora 16.00        verificarea zilei pe echipe

ora 16.20        salutul final

Vă aşteptăm!

✨ Încurajăm alegerea activităților împreună cu copiii – pentru că vocea lor contează!

Credem că e important ca cei mici să fie parte din alegeri, să spună ce își doresc și ce îi entuziasmează. Astfel, le putem oferi nu doar distracție, ci și experiențe care îi ajută să crească frumos, să se descopere și să se dezvolte în ritmul lor.
🌱💬

 

Activitățile pentru toate vârstele

Anul acesta avem 2 activități noi:

-Mozaic cu mărgele – Mozaic cu diamante

În acest atelier, copiii vor da viață unor imagini superbe folosind mărgele colorate sau diamante strălucitoare, așezate cu grijă pe sabloane speciale. Activitatea dezvoltă atenția, creativitatea și motricitatea fină, oferind în același timp o experiență relaxantă și plină de satisfacție.

-Atelier creativ

La atelierul creativ, copiii au ocazia să se exprime liber prin desen, pictură, decupaj, colaje și multe alte surprize colorate. Folosim materiale diverse și idei jucăușe pentru a stimula gândirea artistică și încrederea în sine.
Fiecare zi este diferită, dar toate au un singur scop: să ne bucurăm de ceea ce putem crea împreună!

Activități clasice 

– Percuție ritmică (stomp)
Activitatea de stomp este despre ritm, concentrare și coordonare. Aici vor învăța să creeze un spectacol cu ajutorul bătăilor din palme, picioare, bătăi cu ajutorul bidoanelor și a cozilor de mătură și orice ajută la creearea unui spectacol.

– Arta circului
Activitatea de clovni constă în descoperirea și dezvoltarea abilităților circare. Clovneria acoperă și arta teatrului comic prin utilizarea unor tehnici de mimă, bufonerie, iluzionism și echilibristică, îndrumați de către animatori experimentați pe acest domeniu.

– Dansuri moderne
Avem animatori talentați care abia așteaptă să vă învețe copiii o coregrafie care va fi realizată pe scenă la sfârșitul pachetului.

– Fotbal
La această activitate copiii vor învăța să lucreze în echipă, se vor antrena în fiecare zi și se vor bucura de atenția animatorilor pentru a-și dezvolta anumite abilități.

– Baschet
La această activitate copiii vor învăța să lucreze în echipă, se vor antrena în fiecare zi și se vor bucura de atenția animatorilor pentru a-și dezvolta anumite abilități.

– Orientare în natură
La această activitate copiii vor învăța să monteze un cort, să se orienteze în natură, tipuri de foc, construcții de câmp și multe lucruri care sunt folositoare atunci când pleci într-o drumeție.

-Introducere în lumea calculatorului / tehnoredactare

Ecranele au schimbat modul în care lucrăm, comunicăm și gândim. De aceea venim către dumneavoastră cu această activitate nouă, în care ne propunem să familiarizăm copiii cu un calculator, să dezvoltăm competențe de bază pentru utilizarea acestuia și de a forma priceperi și deprinderi în gândirea logică si sistematică a copilului.

Activități destinate doar copiilor care sunt în clasa a 3a sau mai mici

– Pictură pe ghips
Copiii vor picta figurine din ipsos, dezvoltându-și atenția și îndemânarea.

– Arta tradițională
Ne vom aminti vechile obiceiuri românești cu ajutorul cusăturilor, al gherghefului și împletiturilor. Copiii vor fi îndrumati de către prof. Farcaș-Lohan Felicitas, artist popular cu multă experiență în domeniu.

– Brățări și scoobidou
Niciodată nu avem prea multe accesorii, așadar animatorii noștri sunt pregătiți să vă învețe copiii cum pot face diferite modele de brățări din ață, bile sau elastice. Iar legat de scoobidou, nu ne referim la celebrul desen animat cu câinele ci la o activitate care vă va învăța copiii cum să facă niște brelocuri originale din sfoară, șnur sau ață.

– Jocuri de societate
În cadrul activității copiii vor participa la o varietate de jocuri de strategie, trivia prin care vor dezvolta abilități de gândire logică, lucru în echipă, comunicare.

– Experimente stiintifice
În jurul nostru se petrec noi schimbari si noi reacții. Ne dorim să învățăm mult mai bine cum anumite substanțe care sunt mereu la îndemâna noastră pot interacționa între ele și forma lucruri noi. Aici copiii vor fi mici savanți pentru două saptamani și vor învăța lucruri de bază din domeniul chimiei și al fizicii.

– Origami
Origami este arta împăturirii hârtiei fără ajutorul licipiciului și al scotch-ului. Astfel copiii vor învăța să economisească și să găsească rostul oricarei bucați de hartie ce deseori ajunge la gunoi.

– Crafting
Crafting este activitatea în care copiii învață să recicleze, să asambleze diferite planșe cu ajutorul hârtiei, biluțelor, a hârtiei creponate și multe alte obiecte ce pot ajuta la realizarea unei frumoase lucrări.

– Modelaj din lut
Pe timpuri majoritatea obiectelor erau realizate din lut și ne dorim să aducem o parte din acele lucruri înapoi în casele dumneavoastră. Copiii vor realiza diferite obiecte din lut bine definite pe care la sfârșit le vor picta.

– Experimente științifice
În jurul nostru se petrec noi schimbări și noi reacții. Ne dorim să învățăm mult mai bine cum anumite substanțe care sunt mereu la îndemâna noastră pot interacționa între ele și forma lucruri noi. Aici copiii vor fi mici savanți pentru două saptămâni și vor învăța lucruri de bază din domeniul chimiei și al fizicii.

– Șah
Șahul este sportul minții, așadar dorim să realizăm un mediu adecvat pentru a putea practica acest sport. Copiii vor beneficia de un ambient potrivit, animatori experimentați și vor juca șah împreună cu alți copii.

– Jocuri de logică
Sunt jocuri care încurajează gândirea logică și analitică. Acestea pot fi: jocuri de masă, de societate, online, puzzle-uri și implică rezolvarea problemelor prin intermediul raționamentului logic.

– Lego
Ajută la dezvoltarea mai multor abilități cognitive, motorii și sociale. Prin această activitate pot dezvolta: abilități de rezolvare a problemelor, creativitate și imaginație, colaborare și comunicare.

-Arta picturii

Artele plastice au o istorie bogată și variată, iar tehnicile de pictură au evoluat de-a lungul timpului. Vă propunem o activitate în care copiii vor îmbina tehnicile moderne și diferite materiale (paie, pungi, bureței, paste și altele) pentru a realiza o planșă cât mai creativă și originală.

-Dezvoltare armoniosă

Această activitate își propune să dezvolte într-o manieră educativă și profilactică  comportamentul postural (cum să avem o poziție corectă în bancă la școală, când facem temele acasă la birou), motricitatea fină și grosieră (cum să prindă și să țină diverse lucruri mici, cum să ținem corect creionul în mână, lingurița sau furculița când mâncăm), să dezvolte diverse aptitudini și deprinderi motrice (să arunce și să prindă o minge, să decupeze hârtie după un anumit model, să coloreze fără a depăși conturul, să poată merge, sări peste diverse obstacole), precum și latura cognitivă.

Deși par lucruri simple și banale, acestea conduc la buna și corecta dezvoltare a corpului și a comportamentului.

Dacă dorești să vezi copilul dezvoltându-se armonios și sănătos, într-un stil ludic (prin joacă), aceasta este activitatea potrivită.

-Canto

La această activitate copiii vor învăța noțiuni de bază de teorie muzicală(game, cum să citească partituri, cum se ține tempo-ul) și vor învăța diferite cântece.

Activități destinate doar copiilor care sunt în clasa a 4a sau mai mari

– Tâmplărie+Traforaj
Vor face diferite figuri plane sau 3D din lemn, vor învăța să folosească în mod corect șmirghelul, fierăstrăul pentru traforaj și pirogravorul. La sfârșitul activității vor avea niște obiecte bine definite, colorate și atent lucrate.

– Pictură pe canvas
Sub îndrumarea animatorilor copiii vor dezvolta tehnici artistice de pictură.

– Bijuterii din clay
Copiii preferă lucrurile practice, așadar venim către dumneavoastră cu o activitate la care copiii vor crea și modela diferite forme din lut polimeric. Această activitate stimulează creativitatea, îndemânarea manuală și capacitatea de concentrare a copiilor.

– Chitară

Dacă nu au avut ocazia până acum să învețe acordurile unei melodii, animatorii noștri le vin în ajutor. Această activitate este și pentru cei care încă nu știu să cânte cât și pentru cei care știu. La sfârșitul ei copiii vor susține un mic spectacol pe scenă pentru a arăta tot ce au invățat. Este recomandat să vină cu propria chitară, iar dacă nu au, fundația pune la dispoziție câteva chitări.

– Jurnalism
Această activitate se bazează pe dezvoltarea următoarelor abilități: vlog-uri, colectarea și cercetarea informațiilor, scrierea articolelor, realizarea de interviuri, prezentare de știri, fotografii și videografie.

– Nutriție
O nevoie a copiilor este aceea de a cunoaște informații practice despre ce înseamnă cu adevărat un stil de viață sănătos. Copiii vor învăța principiile de bază ale unei alimentații sănătoase, precum: consumarea alimentelor variate, grupuri principale de alimente, macro și micronutrienți, planificarea meselor.

– Aeromodelism și alte invenții
Copiii împreună cu animatorii vor realiza construcția unor avioane, machete și vor învăța să piloteze. Prin această activitate aceștia vor dezvolta abilități de lucru în echipă, gândire logică și creativitate.

– Murales

Viața ar fi plictisitoare fără un strop de culoare, așadar la această activitate copiii împreună cu animatorii vor înfrumuseța „zidurile” fundației cu desene specifice.

– Volei
La această activitate copiii vor învăța să lucreze în echipă, se vor antrena în fiecare zi și se vor bucura de atenția animatorilor pentru a-și dezvolta anumite abilități.

-Scurt-metraj

Această nouă activitate nu numai că îi va ajuta pe copii să învețe despre procesul de realizare a unui filmuleț, dar va dezvolta abilități de colaborare, creativitate și comunicare. Vor trece prin toate etapele: brainstorming și planificare, scrierea poveștii, împărțirea rolurilor, filmarea și montajul. După aceea tot ce au realizat ei va fi postat pe contul de youtube al fundației.

Înscrierile sunt Online

Înscrierile la Vara Împreună

12 Mai

pentru copiii de la Școala Don Bosco, Clubul lui Don Bosco și grupul ADS

19 Mai

pentru toți copiii în limita locurilor disponibile