CLUBUL LUI DON BOSCO

„Un altfel de after school și un alt mod de a-ți petrece vacanțele!”

Clubul lui Don Bosco face parte din structura Fundației „Sfântul Ioan Bosco” Bacău și pune la dispoziția copiilor un program educativ-recreativ care se bazează pe principiile Sistemului Preventiv ale lui Don Bosco. Clubul oferă copiilor pedagogia lui Don Bosco, prin care se minimalizează sistemul educațional bazat pe raportul pedeapsă-recompensă, preferând în locul acesteia Sistemul Preventiv.

Misiune:

Acest Sistem își propune să prevină comportamentele negative și efectele acestora în dezvoltarea ulterioară a copilului printr-un:

Raport Educativ

Prezența continuă a educatorilor în mijlocul acestora și stabilirea unui raport educator-copil bazat pe încredere reciprocă.

Parcurs Personalizat

Abordare personalizată pentru fiecare copil în parte în funcție de nevoile, capacitățile și interesele sale.

Abordare modernă

Abordarea tuturor activităților și stimularea învățării într-o manieră inovatoare.

Relații interactive

Implicarea copiilor în activități de grup, stabilirea de relații interactive utilizând tehnicile și metodele de animație specifică.

Două programe diferite…

Clubul lui Don Bosco pune la dispoziția copiilor cu vârsta școlară două programe: de tip After School și de Vacanță. Scopul Clubului este acela de a asigura un climat constructiv, într-un mediu de lucru primitor și stimulant pentru copil care pune accent atât pe acumularea de cunoștințe cât și pe dezvoltarea armonioasă a personalității.

Clubul lui Don Bosco este un ALT MOD de a petrece timpul liber al copiilor, este un mijloc de învățare, relaxare, bucurie dar și o modalitate prin care copiii își dezvoltă diferite abilități, învață lucruri educative prin diferite activități care le stimulează creativitatea și care-i ajută să se exprime mai bine, să se autocunoască, să se dezvolte și să comunice mai bine cu cei din jur.

Clubul lui Don Bosco dispune de săli spațioase, dotate cu materiale didactice și aparatură audio și video. Copiii au la dispoziție pentru mișcare o curte mare special amenajată pentru realizarea activităților sportive și a jocurilor recreative.

clubul lui don bosco afterchool 2023-2024

Clubul lui Don Bosco cu program de AfterSchool

Clubul este menit să-i dezvolte copilului
toate abilitățile de care acesta dispune

Cadrul creat de către noi a fost gândit special pentru nevoile școlarilor, cu dotări adaptate caracteristicilor de vârstă și dezvoltare ale acestora; pentru organizarea de activități și jocuri educative, de verificare și îmbogățire a cunoștințelor generale, ludice și recreative.

  • Primirea copiilor urmată de joc liber;
  • 12:30-13:00 Servirea mesei de prânz;
  • 13:00-13:50 Pauză recreativă;
  • 13:50-14:50 Efectuarea temelor sub permanenta supraveghere a personalului nostru calificat, precum și efectuarea activităților suplimentare pentru consolidarea și aprofundarea materiei;
  • 14:50-15:00 Pauză recreativă;
  • 15:00-15:10 Gândul zilei;
  • 15:10-16:10 Efectuarea temelor/Activități suplimentare/Clubul isteților (ordinea activităților ține de necesitățile fiecărui copil);
  • 16:10           Gustare;
  • 16:10-16:25 Pauză recreativă;
  • 16:30-17:20 Activități educative și recreative.

Clubul lui Don Bosco cu program de Vacanță

Timpul… ori îl petreci într-un mod constructiv,
ori devine nociv pentru viitorul tau!

Clubul de Vacanță se desfășoară în fiecare vacanță școlară și se axează pe dezvoltarea și încurajarea creativității și imaginației copiilor punând la dispoziția copiilor activități diverse de animație: jocuri distractive, de perspicacitate, educative, concursuri, scenete, programe de divertisment dar și momente de formare adaptate nivelului lor de înțelegere.

Clubul lui Don Bosco sprijină astfel părinții și copii în petrecerea timpului liber și în educația copilului Noi considerăm că timpul liber trebuie valorificat și investit în dezvoltarea copilului.

Atenție!

Clubul se adresează tuturor copiilor de vârstă școlară, indiferent de statutul socio-economic, de mediul de proveniență, de apartenență culturală, contribuția financiară practicată fiind raportată la posibilitățile fiecăruia.