Cu ajutorul proiectului „Fiecare merită o șansă”, proiect cofinanțat de Consiliul Județean Bacău prin Programul finanțărilor nerambursabile din bugetul propriu pentru anul 2023 conform Legii nr. 350/2005, 30 de tineri defavorizați au parte de cursuri ECDL în vederea obținerii permisului ECDL Start. 

Ce este permisul ECDL?

Permisul ECDL oferă deţinătorului său o bază standard de cunoştinţe IT necesară în noua societate informaţională ce se află în continuă dezvoltare. Cu ajutorul Permisului ECDL vă puteţi creşte gradul de mobilitate profesională şi puteţi utiliza calculatorul în mod eficient şi productiv indiferent de vârstă, profesie sau domeniu de activitate. ECDL este menţionat ca standard de referinţă în certificarea competenţelor şi cunoştinţelor de utilizare a calculatorului în vederea completării CV-ului Europass.

Permisul ECDL obţinut este valabil pe o perioadă nedeterminată, competenţele digitale fiind certificate pe viaţă, în conformitate cu programele analitice aferente fiecărui modul, aflate în vigoare la momentul susţinerii examinării.

Permisul ECDL START cuprinde 4 module fixe – Utilizarea computerului, Instrumente Online, Editare de text și Calcul Tabelar.

Cursurile au început în luna septembrie și se vor termina în luna noiembrie.

Și nu doar ECDL

În afară de cursurile ECDL, în cadrul proiectului sunt cuprinse și alte activități pentru o bună dezvoltare a beneficiarilor, întrucât proiectul „Fiecare merită o șansă” dorește să ofere aceleași oportunități tinerilor din grupuri defavorizate, din mediul rural așa cum au toți ceilalți din alte medii, și anume: de a fi informați și îndrumați suficient de mult în vederea acumulării cunoștințelor necesare, dezvoltării unor competențe și abilități utile în integrarea socio-profesională. Proiectul reprezintă un răspuns la nevoile grupului țintă, respectiv, aceea de a avea un mediu educaţional stimulativ şi valorizat, prin metode de educaţie non-formale, pentru aceşti tineri, participare la cursuri de formare, calificare, nevoia de experiență practică, de activități recreative și de dezvoltare a competențelor sociale, de servicii personalizate de orientare vocațională și profesională și consiliere privind dezvoltarea personală și profesională, care nu pot fi satisfăcute datorită costurilor mari ce nu pot fi suportate de tinerii din medii defavorizate si de familiile acestora. Toate activitățile cuprinse în cadrul proiectului necesită componente de motivare la nivelul tinerilor care vor fi asigurate pe tot parcursul implementării proiectului.

Fundația Sfântul Ioan Bosco îi invită pe băcăuani să se bucure de bogățiile toamnei

Vă invităm duminică, 15 octombrie 2023, la ora 15.00 la Ziua Recoltei la sediul Fundației, str. Tazlăului, nr. 9, pentru a sărbători bogățiile toamnei prin jocuri, dansuri, laboratoare tematice si multă voie buna.
Evenimentul este dedicat tuturor persoanelor care doresc să se deconecteze pentru câteva ore de la agitația vieții cotidiene. Tinerii vor organiza activități care voi ajuta băcăoani să se bucure de darurile toamnei.
Va fi o zi plină de creativitate, jocuri, distracție și momente sportive, o zi de duminică perfectă pentru a petrece timp în aer liber și a cunoaște oameni noi. Vă așteptăm cu drag!

Ziua Recoltei este o activitate a proiectului „Investim în tineri, investim în viitor!”, proiect cofinanțat de Consiliul Județean Bacău prin Programul finanțărilor nerambursabile din bugetul propriu pentru anul 2023 conform Legii nr. 350/2005

Pentru alte informații ne puteți contacta la adresa de email secretariat@donboscobc.ro sau tel. 0757902883 Andrei Laslău.