Cum va fi Vara Împreună anul acesta?

Anul acesta inițiativele noastre sunt:

  1. Copiii pot beneficia de 2 experiențe de Vara Împreună- fiecare a câte 4 săptămâni;
  2. Vârsta minimă de înscriere la Vara Împreună este de 7 ani la data de 31.12.2023clasa 1 terminată la momentul înscrierii;
  3. Liceenii au oportunitatea de a fi voluntari  la una din cele 2 experiențe de Vara Împreună și totodată pot beneficia de activitățile din cadrul oratoriului de seară ( de luni până vineri). Deasemenea se vor organiza diferite turnee sportive  (volei, baschet, fotbal);
  4. Membrii grupului ADS pot participa la Campusul Animatorilor, respectiv Campusul Copiilor;

Vrei să faci parte din Povestea Noastră?

Când? Cum?

 Înscrierile sunt Online

Înscrierile la Vara Împreună

13 Mai

pentru copiii de la Școala Don Bosco, Clubul lui Don Bosco și grupul ADS

 

20 Mai

pentru toți copiii în limita locurilor disponibile

 

Vara Împreună 1

24 Iunie – 19 Iulie

 

Vara Împreună 2

5 August – 30 August

Cum arată o zi de Vara Împreună

Sau

Ce urmează după asta?

ora 08.00 primirea copiilor 

ora 08.05 animatorii în teatru

ora 08.30 animație liberă pe sectoare + start mingi

ora 09.00 animație cu bansuri + jocuri 

ora 09.30 animație cu toții

ora 09.45 toți în teatru: moment formativ

formare pe echipe

ora 10.20 pauză

ora 10.40 jocul zilei

ora 11.30 pauză

ora 11.55 ne pregătim de prânz

ora 12.00 prânz

ora 13.30 start mingi

ora 14.00 reluăm animația cu bansuri

ora 14.10 activitate I

ora 14.50 pauză 

ora 15.05 activitate II

ora 15.45 pauză 

ora 16.00 verificarea zilei pe echipe

ora 16.20 salutul final, copii pleacă

ora 16.40 verificarea zilei și curățenie

Activitățile Verii

Cum sunt organizate activitățile în această vară?

Fiecare copil se va înscrie la 4 activități diferite în cadrul unui pachet.

Primele 2 săptămâni va beneficia de 2 activități, iar în săptămânile 3 și 4 de alte 2 activități.

Odată înscriși la o activitate copiii nu vor mai fi mutați la alte activități!

Activitățile din Vara 2024 sunt organizate în felul următor…

 

Activitățile pentru toate vârstele

– Percuție ritmică (stomp)
Activitatea de stomp este despre ritm, concentrare și coordonare. Aici vor învăța să creeze un spectacol cu ajutorul bătăilor din palme, picioare, bătăi cu ajutorul bidoanelor și a cozilor de mătură și orice ajută la creearea unui spectacol.

– Arta circului
Activitatea de clovni constă în descoperirea și dezvoltarea abilităților circare. Clovneria acoperă și arta teatrului comic prin utilizarea unor tehnici de mimă, bufonerie, iluzionism și echilibristică, îndrumați de către animatori experimentați pe acest domeniu.

– Dansuri moderne
Avem animatori talentați care abia așteaptă să vă învețe copiii o coregrafie care va fi realizată pe scenă la sfârșitul pachetului.

– Fotbal
La această activitate copiii vor învăța să lucreze în echipă, se vor antrena în fiecare zi și se vor bucura de atenția animatorilor pentru a-și dezvolta anumite abilități.

– Baschet
La această activitate copiii vor învăța să lucreze în echipă, se vor antrena în fiecare zi și se vor bucura de atenția animatorilor pentru a-și dezvolta anumite abilități.

– Orientare în natură
La această activitate copiii vor învăța să monteze un cort, să se orienteze în natură, tipuri de foc, construcții de câmp și multe lucruri care sunt folositoare atunci când pleci într-o drumeție.

-Introducere în lumea calculatorului / tehnoredactare

Ecranele au schimbat modul în care lucrăm, comunicăm și gândim. De aceea venim către dumneavoastră cu această activitate nouă, în care ne propunem să familiarizăm copiii cu un calculator, să dezvoltăm competențe de bază pentru utilizarea acestuia și de a forma priceperi și deprinderi în gândirea logică si sistematică a copilului.

 

Activități destinate doar copiilor care sunt în clasa a 3a sau mai mici

– Pictură pe ghips
Copiii vor picta figurine din ipsos, dezvoltându-și atenția și îndemânarea.

– Arta tradițională
Ne vom aminti vechile obiceiuri românești cu ajutorul cusăturilor, al gherghefului și împletiturilor. Copiii vor fi îndrumati de către prof. Farcaș-Lohan Felicitas, artist popular cu multă experiență în domeniu.

– Brățări și scoobidou
Niciodată nu avem prea multe accesorii, așadar animatorii noștri sunt pregătiți să vă învețe copiii cum pot face diferite modele de brățări din ață, bile sau elastice. Iar legat de scoobidou, nu ne referim la celebrul desen animat cu câinele ci la o activitate care vă va învăța copiii cum să facă niște brelocuri originale din sfoară, șnur sau ață.

– Jocuri de societate
În cadrul activității copiii vor participa la o varietate de jocuri de strategie, trivia prin care vor dezvolta abilități de gândire logică, lucru în echipă, comunicare.

– Experimente stiintifice
În jurul nostru se petrec noi schimbari si noi reacții. Ne dorim să învățăm mult mai bine cum anumite substanțe care sunt mereu la îndemâna noastră pot interacționa între ele și forma lucruri noi. Aici copiii vor fi mici savanți pentru două saptamani și vor învăța lucruri de bază din domeniul chimiei și al fizicii.

– Origami
Origami este arta împăturirii hârtiei fără ajutorul licipiciului și al scotch-ului. Astfel copiii vor învăța să economisească și să găsească rostul oricarei bucați de hartie ce deseori ajunge la gunoi.

– Crafting
Crafting este activitatea în care copiii învață să recicleze, să asambleze diferite planșe cu ajutorul hârtiei, biluțelor, a hârtiei creponate și multe alte obiecte ce pot ajuta la realizarea unei frumoase lucrări.

– Modelaj din lut
Pe timpuri majoritatea obiectelor erau realizate din lut și ne dorim să aducem o parte din acele lucruri înapoi în casele dumneavoastră. Copiii vor realiza diferite obiecte din lut bine definite pe care la sfârșit le vor picta.

– Experimente științifice
În jurul nostru se petrec noi schimbări și noi reacții. Ne dorim să învățăm mult mai bine cum anumite substanțe care sunt mereu la îndemâna noastră pot interacționa între ele și forma lucruri noi. Aici copiii vor fi mici savanți pentru două saptămâni și vor învăța lucruri de bază din domeniul chimiei și al fizicii.

– Șah
Șahul este sportul minții, așadar dorim să realizăm un mediu adecvat pentru a putea practica acest sport. Copiii vor beneficia de un ambient potrivit, animatori experimentați și vor juca șah împreună cu alți copii.

– Jocuri de logică
Sunt jocuri care încurajează gândirea logică și analitică. Acestea pot fi: jocuri de masă, de societate, online, puzzle-uri și implică rezolvarea problemelor prin intermediul raționamentului logic.

– Lego
Ajută la dezvoltarea mai multor abilități cognitive, motorii și sociale. Prin această activitate pot dezvolta: abilități de rezolvare a problemelor, creativitate și imaginație, colaborare și comunicare.

-Arta picturii

Artele plastice au o istorie bogată și variată, iar tehnicile de pictură au evoluat de-a lungul timpului. Vă propunem o activitate în care copiii vor îmbina tehnicile moderne și diferite materiale (paie, pungi, bureței, paste și altele) pentru a realiza o planșă cât mai creativă și originală.

-Dezvoltare armoniosă

Această activitate își propune să dezvolte într-o manieră educativă și profilactică  comportamentul postural (cum să avem o poziție corectă în bancă la școală, când facem temele acasă la birou), motricitatea fină și grosieră (cum să prindă și să țină diverse lucruri mici, cum să ținem corect creionul în mână, lingurița sau furculița când mâncăm), să dezvolte diverse aptitudini și deprinderi motrice (să arunce și să prindă o minge, să decupeze hârtie după un anumit model, să coloreze fără a depăși conturul, să poată merge, sări peste diverse obstacole), precum și latura cognitivă.

Deși par lucruri simple și banale, acestea conduc la buna și corecta dezvoltare a corpului și a comportamentului.

Dacă dorești să vezi copilul dezvoltându-se armonios și sănătos, într-un stil ludic (prin joacă), aceasta este activitatea potrivită.

-Canto

La această activitate copiii vor învăța noțiuni de bază de teorie muzicală(game, cum să citească partituri, cum se ține tempo-ul) și vor învăța diferite cântece.

Activități destinate doar copiilor care sunt în clasa a 4a sau mai mari

– Tâmplărie+Traforaj
Vor face diferite figuri plane sau 3D din lemn, vor învăța să folosească în mod corect șmirghelul, fierăstrăul pentru traforaj și pirogravorul. La sfârșitul activității vor avea niște obiecte bine definite, colorate și atent lucrate.

– Karate Shotokan

Activitatea va fi coordonată de către „Clubul Sportiv Dan Botezatu”, aceștia desfășurându-și activitatea în cadrul fundației. Scopul activității este de a introduce copiii în lumea artelor marțiale prin mișcări și tehnici specifice stilului shotokan. Principalele beneficii dezvoltate vor fi: perseverența, curajul, încrederea de sine,disciplina, munca în echipă.

– Pictură pe canvas
Sub îndrumarea animatorilor copiii vor dezvolta tehnici artistice de pictură.

– Bijuterii din clay
Copiii preferă lucrurile practice, așadar venim către dumneavoastră cu o activitate la care copiii vor crea și modela diferite forme din lut polimeric. Această activitate stimulează creativitatea, îndemânarea manuală și capacitatea de concentrare a copiilor.

– Chitară

Dacă nu au avut ocazia până acum să învețe acordurile unei melodii, animatorii noștri le vin în ajutor. Această activitate este și pentru cei care încă nu știu să cânte cât și pentru cei care știu. La sfârșitul ei copiii vor susține un mic spectacol pe scenă pentru a arăta tot ce au invățat. Este recomandat să vină cu propria chitară, iar dacă nu au, fundația pune la dispoziție câteva chitări.

– Jurnalism
Această activitate se bazează pe dezvoltarea următoarelor abilități: vlog-uri, colectarea și cercetarea informațiilor, scrierea articolelor, realizarea de interviuri, prezentare de știri, fotografii și videografie.

– Nutriție
O nevoie a copiilor este aceea de a cunoaște informații practice despre ce înseamnă cu adevărat un stil de viață sănătos. Copiii vor învăța principiile de bază ale unei alimentații sănătoase, precum: consumarea alimentelor variate, grupuri principale de alimente, macro și micronutrienți, planificarea meselor.

– Dezvoltare personală
Emoții, decizii, alegeri, comunicare, ne descurcăm oare cu toate? Dacă răspunsul este nu, atunci asteptăm copilul dumneavoastră la această activitate. Unde prin intermediul activităților practice vor dezvolta abilități și atitudini necesare în viața cotidiană.

– Aeromodelism și alte invenții
Copiii împreună cu animatorii vor realiza construcția unor avioane, machete și vor învăța să piloteze. Prin această activitate aceștia vor dezvolta abilități de lucru în echipă, gândire logică și creativitate.

– Murales

Viața ar fi plictisitoare fără un strop de culoare, așadar la această activitate copiii împreună cu animatorii vor înfrumuseța „zidurile” fundației cu desene specifice.

– Volei
La această activitate copiii vor învăța să lucreze în echipă, se vor antrena în fiecare zi și se vor bucura de atenția animatorilor pentru a-și dezvolta anumite abilități.

-Scurt-metraj

Această nouă activitate nu numai că îi va ajuta pe copii să învețe despre procesul de realizare a unui filmuleț, dar va dezvolta abilități de colaborare, creativitate și comunicare. Vor trece prin toate etapele: brainstorming și planificare, scrierea poveștii, împărțirea rolurilor, filmarea și montajul. După aceea tot ce au realizat ei va fi postat pe contul de youtube al fundației.

– Caligrafie japoneză

Cu ajutorul trăsăturilor din pensulă care curg de-a lungul foii și a caracterelor kanji elegante atât în complexitate, cât și în semnificație, amestecul de disciplină și creativitate oferit de shōdō vă va ajuta să descoperiți această latură a culturii japoneze, pasionată deopotrivă de frumusețea caligrafiei și de profunzimea exprimării emoției.

Costuri

Costul este de 800 de lei pentru un pachet de Vara Împreună la care se poate adăuga, opțional cateringul pentru 17 lei pe zi.

Frații beneficiază de o reducere de 10%.

Vă reamintim

  1. Înscrierea va fi ONLINE – Site-ul și ora înscrierii vor fi publicate ulterior.
  2. Vârsta minimă pentru înscriere: copilul trebuie să fi împlinit 7 ani la data de 31.12.2023 (clasa 1 terminată).

De ce să fii animator?

Vă invităm să faceți parte dintr-o experiență minunată ca animatori-voluntari la Vara Împreună 2024! 

Ce înseamnă să fii animator-voluntar? E simplu: veți fi ghidul și inspirația copiilor care participă la școala de vară. Vă veți implica în activități distractive, jocuri, ateliere creative și aventuri în aer liber. Iată 3 motive pentru care merită să vă alăturați:

  1. Impact pozitiv: Veți contribui la dezvoltarea personală a copiilor, oferindu-le momente memorabile și învățându-i lucruri noi.
  2. Prietenii noi: Vă veți face prieteni cu aceeași pasiune pentru a face lumea mai bună.
  3. Abilități dezvoltate: Veți învăța să comunicați mai bine, să lucrați în echipă și să vă adaptați la diverse situații.

Cum va fi Vara Împreună în acest an?

În această Vară vom avea 2 Veri Împreună a câte 4 săptămâni fiecare. Pentru fiecare vară avem locuri pentru 120 voluntari.

  • Vara Împreună 1 va fi în perioada 24 iunie – 19 iulie 2024. 
  • Vara Împreună 2 va fi în perioada 5-30 august 2024.
Calendar sesiuni formative
  • Pentru Vara 1 întâlnirile formative și de verificare vor avea loc în zilele de 25 mai, 1 iunie, 8 și 15 iunie + 6 și 20 iulie.
  • Pentru Vara 2 întâlnirile formative și de verificare vor avea loc în zilele de 25 mai, 1 iunie, 13 iulie, 3, 17 și 31 august.

Prezența la aceste întâlniri este obligatorie. Absența la mai mult de o întâlnire poate duce la eliminarea de la programul școlii de vară.

Înscrierile sunt închise. 
Dacă tu crezi că locul tău este la noi în echipă, sună la 0757902883 și convinge-ne că TU POȚI FACE DIFERENȚA în grupul de animatori.

Timpul trece, vara se apropie și mulți părinți ne întreabă despre programul nostru din această vară. Fără să stăm prea mult pe gânduri, vă anunțăm că acestea sunt planurile noastre:

Luna aprilie:

  • Înscrierea animatorilor voluntari pentru Vara Împreună 2024
  • Vom publica primele detalii legate de noutățile pe care le vom avea în acest an la Vara Împreună
    Pot fi înscriși copiii care au împlinit 7 ani la data de 31.12.2023 (clasa1 terminată).

Luna mai – iunie

  • Întâlnirile formative pentru animatori
  • Publicarea procedurilor de înscriere pentru Vara Împreună – vă confirmăm că înscrierea va avea loc online și în acest an
  • Înscrierea copiilor la Vara Împreună

Date pentru Vara Împreună:

Vara Împreună 1:
24 iunie – 19 iulie

Vara Împreună 2:
5 – 30 august

Campusurile ADS

Campus ADS ON Mobil Bucegi: 7 – 11 iulie

Campus ADS ON Durău: 22 – 28 iulie

Campus ADS Copii Durău: 28 iulie – 3 august

Campus ADS 12+ Făgăraș: 13 – 16 august

Pe toată perioada verii, Oratoriul va fi deschis seara pentru liceeni.

Cam atât pe moment! Revenim curând cu alte detalii!

Vă mulțumim că ați crezut în educație!

A fost și Marea Tombolă de Crăciun, ediția 2023.

Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături oferind premiile, celor care au vândut biletele și celor care le-au cumpărat. Scopul acestei tombole este strângerea de fonduri pentru proiectul „Fii tu șansa mea!”, proiect prin care se contribuie la educația unor copii din familiile nevoiașe.

Iată numerele câștigătoare:

15 premii oferite de Fundația sf. Ioan Bosco

  • 2599
  • 2428
  • 4314
  • 2476
  • 4052
  • 2560
  • 4512
  • 4107
  • 4453
  • 2411
  • 4109
  • 4250
  • 2485
  • 2959
  • 4260

3 vouchere x 1 tort la Brioșa Mov

  • 2469
  • 4183
  • 4112

3 vouchere x 100 lei la Balloons Party

  • 2857
  • 4291
  • 2422

3 vouchere x 2 persoane la SPA Fiald

  • 2470
  • 4973
  • 4257

1 voucher de 500 lei la Atelierele Sârbu

  • 2600

2 cadouri de la Antonio Gatti

  • 4544
  • 4105

3 înscrieri la Vara Împreună 2024

  • 4569
  • 2480
  • 4572

1 bicicletă oferită de către ASC Real Construct SRL

  • 4565

Premiile pot fi ridicate până sâmbătă 23 decembrie 2023, la ora 12.00. Pentru urgențe: 0757902883

Regulament

Scopul aceste tombole este strângerea de fonduri pentru proiectul „Fii tu șansa mea!”, proiect prin care se contribuie la educația unor copii din familiile nevoiașe.

Prețul unui bilet este 5 lei. Acestea pot fi achiziționate de la secretariatul Fundației sau de la animatorii voluntari.

Extragerea va avea loc vineri 22 decembrie 2023 la ora 17.00 la sediul Fundației din str. Tazlăului nr. 9, Bacău.

Numerele câștigătoare vor fi publicate pe site-ul www.donboscobc.ro, iar premiile vor putea fi ridicare imediat după ce s-a terminat extragerile sau sâmbătă 23 decembrie 2023 în intervalul 9.00-12.00.

Premiile sunt donații din partea unor sponsori care ne susțin proiectul, după cum urmează:
• 3 vouchere x 100 lei la Balloons Party
• 3 vouchere x 1 tort la Brioșa Mov
• 3 vouchere x 2 persoane la SPA Fiald
• 2 cadouri de la Antonio Gatti
• 3 înscrieri la Vara Împreună 2024
• 1 voucher 500 lei Sarbu Atelier
• 1 bicicletă oferită de către ASC Real Construct SRL
• 15 premii de consolare oferite de către Fundația sf. Ioan Bosco.

Pentru mai multe informații, sunați la 0757902883.

Proiectul „Investim în tineri, investim în viitor!” după aproximativ 4 luni de activități a a ajuns la final.

Scopul proiectului a fost dezvoltarea și diversificarea serviciilor de tineret oferite de către Fundație, prin crearea spațiului necesar dezvoltării tinerilor pentru a avea o participare activă la viața educațională și socială în comunitatea lor, oferind oportunități egale de acces la aceste servicii.


Obiectivele proiectului au fost:
• Furnizarea de competențe și abilității necesare formării unei atitudini responsabile și tolerante în rândul tinerilor demne de urmat de către ceilalți tineri;
• Asigurarea accesului a 70 de tinerilor din județ la formare și educație de calitate non formal, informală și formală;
• Creșterea gradului de conștientizare a importanței voluntariatului la nivelul comunități locale;
• Susținerea a 70 de tinerilor din județ de a participa la activități de dezvoltare personală și profesională;
• Promovarea tinerilor în a-și asuma un rol activ în comunitate şi a implicării acestora în viaţa publică.
• Crearea de spații necesare desfășurării activităților specifice tinerilor;
• Crearea unor programe gestionate de tineri pentru tineri în vederea promovării şi încurajării cetăţeniei active şi totodată pentru asumarea unui rol în comunitate.
• Dezvoltarea și diversificarea ofertei educaționale nonformale.

Rezultate obținute

Pe parcusul celor 4 luni de proiect:

• 70 tineri din jud. Bacău au beneficiat de activități de educație non formală, ateliere de creație,practice șI sportive, Traininguri și workshopuri cu tematici de interes pentru tineri, programul de formare, dezvoltare personală a tinerilor, activități de voluntariat în cadrul Festivalului „Ziua Recoltei”, activități de petrecere a timpului liber, activități care au permis dialogul cu privire la teme specifice: Egalitatea de șanse, Educația nonformală o șansă spre mâine, etc.;
• 20 tineri au participat la Cursul de animator socio educativ și au dobândit astfel noțiunile de bază în domeniul educației nonformale, astfel încât au realizat activități de voluntariat de calitate;
• beneficiarii s-au cunoscut mai bine și au comunicat mai bine cu cei din jur;
• beneficiarii au fost motivați mai mult să-și continue studiile sau să participe la diverse cursuri în vederea integrării profesionale, în urma programului de formare – dezvoltare personală;
• s-au redus comportamentele și atitudinile negative la beneficiari;
• a scăzut în rândul beneficiarilor sentimentul marginalizării și excluderii ca urmare a condițiilor de trai precare;
• 70 de beneficiarii s-au cunoscut mai bine, au aflat care sunt punctele lor tari și care sunt punctele slabe, și au instrumentele necesare pentru a îmbunătăți aceste puncte slabe;
• s-a dezvoltat Centrul de Tineret pentru toți beneficiari indiferent de mediul de proveniență, cu spații care să răspundă nevoilor tinerilor din județ;
• beneficiari și-au conturat valorile personale după care se vor ghida în viață.

Proiectul de tineret „Investim în tineri, investim în viitor” a fost cofinanțat de Consiliul Județean Bacău prin Programul finanțărilor nerambursabile din bugetul propriu pentru anul 2023 conform Legii nr. 350/2005.

Valoarea proiectului a fost de 29.947,00 lei, iar suma solicitată de la autoritatea finanțatoare este de 26.772,62 lei, reprezentând 89,40% din costul total al proiectului.