Vara Împreună 1
23 Iunie – 18 Iulie
Vara Împreună 2
4 August – 29 August
Link-ul va fi disponibil pe pagina noastră, cât și pe facebook!
Costul este de 900 de lei (include tricou+brățară de acces) pentru un pachet de Vara Împreună la care se poate adăuga, opțional cateringul pentru 18 lei pe zi.
Frații beneficiază de o reducere de 10% din taxă.
Vârsta minimă pentru înscriere: copilul trebuie să fi împlinit 7 ani la data de 31.12.2024 ( copilul trebuie să finalizeze clasa 1 în anul curent).
Cum sunt organizate activitățile în această vară?
Fiecare copil se va înscrie la 4 activități diferite în cadrul unui pachet.
Primele 2 săptămâni va beneficia de 2 activități, iar în săptămânile 3 și 4 de alte 2 activități.
Vara Împreună 1
23 Iunie – 18 Iulie
Vara Împreună 2
4 August – 29 August
12 Mai
pentru copiii de la Școala Don Bosco, Clubul lui Don Bosco și grupul ADS
pentru toți copiii în limita locurilor disponibile
Costul este de 900 de lei (include tricou+brățară de acces) pentru un pachet de Vara Împreună la care se poate adăuga, opțional cateringul pentru 18 lei pe zi.
Frații beneficiază de o reducere de 10% din taxă.
La Don Bosco, „Vara împreună” înseamnă educaţie, prietenie, joacă, dar și grijă pentru fiecare copil. Știm cât de important este pentru părinți să vadă ce fac copiii lor într-o zi de vară plină de activități, și mai ales să știe că sunt bine, fericiți și în siguranță.
De aceea, anul acesta venim cu o noutate: pentru cei care doresc, vom crea un grup opțional pe WhatsApp, unde vom trimite zilnic în timp real un set de fotografii generale din activitățile desfășurate în curte. Fără să întrerupem activităţile educative, joaca sau dinamica grupurilor, vom surprinde mici momente autentice – un zâmbet, un joc, o activitate creativă – pentru ca voi, părinții, să fiți parte din povestea si educaţia lor din această vară, chiar și de la distanță.
Este un gest simplu, dar care aduce liniște și bucurie. Pentru că „Vara împreună” nu este doar despre distracție – este despre conectare, încredere și comunitate într un ambient educativ.
Cum sunt organizate activitățile în această vară?
Fiecare copil se va înscrie la 4 activități diferite în cadrul unui pachet.
Primele 2 săptămâni va beneficia de 2 activități, iar în săptămânile 3 și 4 de alte 2 activități.
ora 08.00 primirea copiilor de la ora 8
ora 08.05 animatorii în teatru
ora 08.30 animație liberă pe sectoare + start mingi
ora 09.00 animație cu bansuri + jocuri
ora 09.30 animație cu toții
ora 09.40 Jocul zilei
ora 10.30 pauză
ora 11.00 animație cu toții+ scenetă + formare pe subgrupe
ora 11.55 ne pregătim de prânz
ora 12.00 prânz
ora 13.00 pauză
ora 13.30 start mingi
ora 14.00 reluăm animația cu bansuri
ora 14.10 activitate I
ora 14.50 pauză
ora 15.05 activitate II
ora 15.45 pauză
ora 16.00 verificarea zilei pe echipe
ora 16.20 salutul final
În acest atelier, copiii vor da viață unor imagini superbe folosind mărgele colorate sau diamante strălucitoare, așezate cu grijă pe sabloane speciale. Activitatea dezvoltă atenția, creativitatea și motricitatea fină, oferind în același timp o experiență relaxantă și plină de satisfacție.
La atelierul creativ, copiii au ocazia să se exprime liber prin desen, pictură, decupaj, colaje și multe alte surprize colorate. Folosim materiale diverse și idei jucăușe pentru a stimula gândirea artistică și încrederea în sine.
Fiecare zi este diferită, dar toate au un singur scop: să ne bucurăm de ceea ce putem crea împreună!
Activitatea de stomp este despre ritm, concentrare și coordonare. Aici vor învăța să creeze un spectacol cu ajutorul bătăilor din palme, picioare, bătăi cu ajutorul bidoanelor și a cozilor de mătură și orice ajută la creearea unui spectacol.
Activitatea de clovni constă în descoperirea și dezvoltarea abilităților circare. Clovneria acoperă și arta teatrului comic prin utilizarea unor tehnici de mimă, bufonerie, iluzionism și echilibristică, îndrumați de către animatori experimentați pe acest domeniu.
Avem animatori talentați care abia așteaptă să vă învețe copiii o coregrafie care va fi realizată pe scenă la sfârșitul pachetului.
La această activitate copiii vor învăța să lucreze în echipă, se vor antrena în fiecare zi și se vor bucura de atenția animatorilor pentru a-și dezvolta anumite abilități.
La această activitate copiii vor învăța să lucreze în echipă, se vor antrena în fiecare zi și se vor bucura de atenția animatorilor pentru a-și dezvolta anumite abilități.
La această activitate copiii vor învăța să monteze un cort, să se orienteze în natură, tipuri de foc, construcții de câmp și multe lucruri care sunt folositoare atunci când pleci într-o drumeție.
Ecranele au schimbat modul în care lucrăm, comunicăm și gândim. De aceea venim către dumneavoastră cu această activitate nouă, în care ne propunem să familiarizăm copiii cu un calculator, să dezvoltăm competențe de bază pentru utilizarea acestuia și de a forma priceperi și deprinderi în gândirea logică si sistematică a copilului.
Șahul este sportul minții, așadar dorim să realizăm un mediu adecvat pentru a putea practica acest sport. Copiii vor beneficia de un ambient potrivit, animatori experimentați și vor juca șah împreună cu alți copii.
Artele plastice au o istorie bogată și variată, iar tehnicile de pictură au evoluat de-a lungul timpului. Vă propunem o activitate în care copiii vor îmbina tehnicile moderne și diferite materiale (paie, pungi, bureței, paste și altele) pentru a realiza o planșă cât mai creativă și originală.
În cadrul activității copiii vor participa la o varietate de jocuri de strategie, trivia prin care vor dezvolta abilități de gândire logică, lucru în echipă, comunicare.
Copiii vor picta figurine din ipsos, dezvoltându-și atenția și îndemânarea.
Ne vom aminti vechile obiceiuri românești cu ajutorul cusăturilor, al gherghefului și împletiturilor. Copiii vor fi îndrumati de către prof. Farcaș-Lohan Felicitas, artist popular cu multă experiență în domeniu.
Niciodată nu avem prea multe accesorii, așadar animatorii noștri sunt pregătiți să vă învețe copiii cum pot face diferite modele de brățări din ață, bile sau elastice. Iar legat de scoobidou, nu ne referim la celebrul desen animat cu câinele ci la o activitate care vă va învăța copiii cum să facă niște brelocuri originale din sfoară, șnur sau ață.
În jurul nostru se petrec noi schimbari si noi reacții. Ne dorim să învățăm mult mai bine cum anumite substanțe care sunt mereu la îndemâna noastră pot interacționa între ele și forma lucruri noi. Aici copiii vor fi mici savanți pentru două saptamani și vor învăța lucruri de bază din domeniul chimiei și al fizicii.
Origami este arta împăturirii hârtiei fără ajutorul licipiciului și al scotch-ului. Astfel copiii vor învăța să economisească și să găsească rostul oricarei bucați de hartie ce deseori ajunge la gunoi.
Crafting este activitatea în care copiii învață să recicleze, să asambleze diferite planșe cu ajutorul hârtiei, biluțelor, a hârtiei creponate și multe alte obiecte ce pot ajuta la realizarea unei frumoase lucrări.
Pe timpuri majoritatea obiectelor erau realizate din lut și ne dorim să aducem o parte din acele lucruri înapoi în casele dumneavoastră. Copiii vor realiza diferite obiecte din lut bine definite pe care la sfârșit le vor picta.
Sunt jocuri care încurajează gândirea logică și analitică. Acestea pot fi: jocuri de masă, de societate, online, puzzle-uri și implică rezolvarea problemelor prin intermediul raționamentului logic.
Ajută la dezvoltarea mai multor abilități cognitive, motorii și sociale. Prin această activitate pot dezvolta: abilități de rezolvare a problemelor, creativitate și imaginație, colaborare și comunicare.
Această activitate își propune să dezvolte într-o manieră educativă și profilactică comportamentul postural (cum să avem o poziție corectă în bancă la școală, când facem temele acasă la birou), motricitatea fină și grosieră (cum să prindă și să țină diverse lucruri mici, cum să ținem corect creionul în mână, lingurița sau furculița când mâncăm), să dezvolte diverse aptitudini și deprinderi motrice (să arunce și să prindă o minge, să decupeze hârtie după un anumit model, să coloreze fără a depăși conturul, să poată merge, sări peste diverse obstacole), precum și latura cognitivă.
Deși par lucruri simple și banale, acestea conduc la buna și corecta dezvoltare a corpului și a comportamentului.
Dacă dorești să vezi copilul dezvoltându-se armonios și sănătos, într-un stil ludic (prin joacă), aceasta este activitatea potrivită.
La această activitate copiii vor învăța noțiuni de bază de teorie muzicală(game, cum să citească partituri, cum se ține tempo-ul) și vor învăța diferite cântece.
Vor face diferite figuri plane sau 3D din lemn, vor învăța să folosească în mod corect șmirghelul, fierăstrăul pentru traforaj și pirogravorul. La sfârșitul activității vor avea niște obiecte bine definite, colorate și atent lucrate.
Sub îndrumarea animatorilor copiii vor dezvolta tehnici artistice de pictură.
Copiii preferă lucrurile practice, așadar venim către dumneavoastră cu o activitate la care copiii vor crea și modela diferite forme din lut polimeric. Această activitate stimulează creativitatea, îndemânarea manuală și capacitatea de concentrare a copiilor.
Dacă nu au avut ocazia până acum să învețe acordurile unei melodii, animatorii noștri le vin în ajutor. Această activitate este și pentru cei care încă nu știu să cânte cât și pentru cei care știu. La sfârșitul ei copiii vor susține un mic spectacol pe scenă pentru a arăta tot ce au invățat. Este recomandat să vină cu propria chitară, iar dacă nu au, fundația pune la dispoziție câteva chitări.
Această activitate se bazează pe dezvoltarea următoarelor abilități: vlog-uri, colectarea și cercetarea informațiilor, scrierea articolelor, realizarea de interviuri, prezentare de știri, fotografii și videografie.
O nevoie a copiilor este aceea de a cunoaște informații practice despre ce înseamnă cu adevărat un stil de viață sănătos. Copiii vor învăța principiile de bază ale unei alimentații sănătoase, precum: consumarea alimentelor variate, grupuri principale de alimente, macro și micronutrienți, planificarea meselor.
Copiii împreună cu animatorii vor realiza construcția unor avioane, machete și vor învăța să piloteze. Prin această activitate aceștia vor dezvolta abilități de lucru în echipă, gândire logică și creativitate.
Viața ar fi plictisitoare fără un strop de culoare, așadar la această activitate copiii împreună cu animatorii vor înfrumuseța „zidurile” fundației cu desene specifice.
La această activitate copiii vor învăța să lucreze în echipă, se vor antrena în fiecare zi și se vor bucura de atenția animatorilor pentru a-și dezvolta anumite abilități.
Această nouă activitate nu numai că îi va ajuta pe copii să învețe despre procesul de realizare a unui filmuleț, dar va dezvolta abilități de colaborare, creativitate și comunicare. Vor trece prin toate etapele: brainstorming și planificare, scrierea poveștii, împărțirea rolurilor, filmarea și montajul. După aceea tot ce au realizat ei va fi postat pe contul de youtube al fundației.
12 Mai
pentru copiii de la Școala Don Bosco, Clubul lui Don Bosco și grupul ADS
pentru toți copiii în limita locurilor disponibile
Anul acesta inițiativele noastre sunt:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Fundația „Sfântul Ioan Bosco’’ în parteneriat cu consiliul județean Bacău a demarat proiectul „Tinerii își desenează viitorul” care are ca scop dezvoltarea și diversificarea serviciilor de tineret oferite de către Fundație, prin oferirea contextelor potrivite pentru evoluția tinerilor, astfel încât să dezvolte competențele necesare pentru a avea o participare activă la viața educațională, socială în comunitatea lor, oferind oportunități egale de acces la aceste servicii, activități.
Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 100 de tineri din județul Bacău, tineri voluntari, elevi din învățământul preuniversitar, studenți, tineri din familii sărace monoparentale, tineri din mediul rural, tineri din medii defavorizate, tineri ai caror părinți sunt plecați in străinatate.
Tinerii vor beneficia de activități de educație non formală, ateliere de creație, practice și sportive, Traininguri și workshopuri cu tematici de interes pentru tineri, programul de formare, dezvoltare personală a tinerilor, activități de voluntariat în cadrul Festivalului „Ziua Recoltei”, activități de petrecere a timpului liber, Activități care permit dialogul cu privire la teme specifice: Egalitatea de șanse, Educația nonformală o șansă spre mâine, etc.
Proiectul „Tinerii desenează viitorul” este cofinanțat de Consiliul Județean Bacău prin Programul finanțărilor nerambursabile din bugetul propriu pentru anul 2024 conform Legii nr. 350/2005.
L | Ma | Mi | J | V | S | D |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
We may request cookies to be set on your device. We use cookies to let us know when you visit our websites, how you interact with us, to enrich your user experience, and to customize your relationship with our website.
Click on the different category headings to find out more. You can also change some of your preferences. Note that blocking some types of cookies may impact your experience on our websites and the services we are able to offer.
These cookies are strictly necessary to provide you with services available through our website and to use some of its features.
Because these cookies are strictly necessary to deliver the website, refuseing them will have impact how our site functions. You always can block or delete cookies by changing your browser settings and force blocking all cookies on this website. But this will always prompt you to accept/refuse cookies when revisiting our site.
We fully respect if you want to refuse cookies but to avoid asking you again and again kindly allow us to store a cookie for that. You are free to opt out any time or opt in for other cookies to get a better experience. If you refuse cookies we will remove all set cookies in our domain.
We provide you with a list of stored cookies on your computer in our domain so you can check what we stored. Due to security reasons we are not able to show or modify cookies from other domains. You can check these in your browser security settings.
We also use different external services like Google Webfonts, Google Maps, and external Video providers. Since these providers may collect personal data like your IP address we allow you to block them here. Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our site. Changes will take effect once you reload the page.
Google Webfont Settings:
Google Map Settings:
Google reCaptcha Settings:
Vimeo and Youtube video embeds:
You can read about our cookies and privacy settings in detail on our Privacy Policy Page.
Politică de confidențialitate